Kuka olen?

Kiva kun tulit sivuilleni tutustumaan minuun!

Olen ollut lähes 15 vuotta politiikan taustatoimija ja -vaikuttaja, tutustunut ihmisiin ja yhteistyöhön poliittisella kentällä. Olin nyt ensimmäistä kertaa Espoossa ehdolla vuonna 2021. Espoon asioiden hoitoon tarvitaan lisää yrittäjähenkistä toimintaa. Talous on saatava kuntoon ja tähän on paras lääke tehdä Espoosta entistä yrittäjäystävällisempi kunta. Kunnan tehtävänä on järjestää palveluita ja kuntalaisten tulee voida luottaa, että saa tarvitsemansa palvelut eri elämäntilanteissa.
Minulla on omakohtaista kokemusta ja osaamista näistä molemmista asioista – yrittäjyydestä ja erityisperheen arjesta. Haluan vaikuttaa erityisesti näihin perusasioihin kuntapolitiikassa.

Olen 54-vuotias valtiotieteen maisteri ja pääaineeni oli kansantaloustiede. Lisäksi olen opiskellut johtamista ja yrittäjyyttä. Päivätyökseni johdan valtakunnallista yleishyödyllistä vammaisjärjestöä, joka toimii sekä järjestönä että tuottaa vammaispalvelulain mukaisia palveluita. Vahvuuksiani ovat johtaminen, talousosaaminen, yhteistyö erilaisista verkostoissa ja muutosprosessien tuloksellinen läpivienti. Teen työtäni ratkaisukeskeisesti positiivisen sisäisen yrittäjyyden hengessä.

Perheeseeni kuuluvat aviomies, tekniikan tohtori Jari, kaksi aikuista lasta ja villakoira Milli. Nuoremmalla on ollut syntymästä saakka liikuntavamma ja hän asuu vielä kanssamme. Viimeiset 15 vuotta perheemme on asunut Espoossa Mäkkylässä. Tätä ennen olen asunut vuorotellen Helsingissä, Vantaalla, Espoossa sekä Kanadassa Kingstonissa.

Aloitin työelämän media-alalla Yleisradiossa 1980-luvull ja pankkialalla Kansallis-Osake-pankissa 1990-luvulla. 2010 siirryin työskentelemään järjestökentälle. Työnteon rinnalla olen aina kehittänyt osaamistani myös opiskellen. Talousasioiden opiskelun aloitin 1980-luvun merkonomiopinnoista. 1990-luvulla asuessamme Kanadassa suoritin taloustieteen kandidaatin (BA) tutkinnon Queen’s Universityssä. 2010 saavutin yhden unelmani, kun valmistuin valtiotieteen maisteriksi kansantaloustieteissä.

Viimeiset kymmenen vuotta olen toiminut järjestöjohtajana, ensin kuusi vuotta yrittäjäjärjestöissä ja nyt viimeiset neljä vuotta valtakunnallisessa vammaisjärjestössä. Tässä on tukenut myös suorittamani järjestöjohtamisen erikoisammattitutkinto. Eniten olen oppinut vaikuttamistyöstä kuitenkin innostavien ihmisten kanssa politiikan parissa aktiivisena kansalaisena, työntekijänä ja vaalikampanjoissa niin kunta, eduskunta, EU ja presidentinvaaleissa.

Vapaa-aikani sujuu liikkuen Espoon monipuolisessa luonnossa. Lähimetsämme ovat ahkerassa päivittäisessä käytössä koiralenkeillä ja kävelyillä. Kesäisin käymme uimassa päivittäin Espoon puhtaissa luonnonvesissä, kuten Saarijärvellä tai Kaitalammella. Veneilyretket Espoon saaristoon kuten Torra Lövöön tarjoavat miniloman viikottain. Kesälomilla suuntaamme mielellään Saimaan rannalle mökkeilemään.

Mukaan politiikkaan.

Olen ollut vuodesta 2003 lähtien Kokoomusnaisten jäsen. Liityin aluksi Etelä-Vantaan Kokoomusnaisiin. Muuttaessamme Espooseen 15 vuotta sitten siirryin Tapiolan Kokoomusnaisiin. Päivätyöni vei kuitenkin aikaa yhä enemmän ja olen ollut pitkään yhdistyksessä lähinnä rivijäsenenä. Osallistuin kyllä silloinkin aktiivisesti erilaisiin kampanjoihin ja tietysti vaaleihin talkoolaisena.  Muutama vuosi sitten aktivoiduin yhdistystoiminnassa, kun aloitin Tapiolan Kokoomusnaisten sihteerinä. Vuoden 2021 alusta minut valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi, joten nyt sukellan sitten entistä tarmokkaammin yhdistystoimintaan!

Lähdin aikanaan mukaan poliittiseen toimintaan, koska huomasin haasteet, joita kohdataan, kun perheessä on erityistä tukea tarvitseva lapsi. Kuormittaviin tilanteisiin tarvitaan enemmän neuvontaa, tukea ja palveluita. Päivähoidon, koulun, kuntoutuksen, terveyspalveluiden, esteettömyysasioiden tai vapaa-ajan toimintojen koordinointi on arjessa aina haastavaa. Kun nämä erityislapset kasvavat nuoriksi, he tarvitsevat myös enemmän ulkopuolista tukea itsenäistymisessään kohti aikuisuutta. Voimme ratkaista ongelmia, kun tunnistamme arjen haasteet.

Erityistä huolta kannan tällä hetkellä aikuistuneista vammaisista ihmisistä ja heidän palveluista. Monet tarvitsevat päivittäistä ja kokonaisvaltaista tukea ja apua. Meidän tulee huolehtia, että Espoossa on monipuolisesti erilaisia asumisen vaihtoehtoja, jotta nuori pääsee kiinni omaan elämään. Haluan myös vaikuttaa työelämän asenteisiin, lisätä tietoa työllistymisen mahdollisuuksista ja edistää aitoja työhön johtavia polkuja. Meillä jokaisella on oltava yhdenvertainen mahdollisuus omannäköiseen elämään kotikaupungissamme.

Kiitos kun tulit tutustumaan minuun ja ollaan yhteydessä!