Vaalikuplassa

Julkaistu:

Viimeiseen blogiin ennen vaaleja kokoan ajatuksia kevään matkasta. Ensikertalaisen näkökulmasta moni asia on ollut hyvin eri tavalla kuin tavallisena kuntavaalivuotena. Koronapandemian takia vaalit siirrettiin kaksi kuukautta eteenpäin, vaalikampanjoita ei ole tehty perinteiseen tapaan kasvokkain teltoilla, toreilla ja tapahtumissa ja ennakkoäänestysaika oli kaksi viikkoa yhden sijaan.

 Uudelle ehdokkaalle esittäytyminen muiden joukossa on tuntunut välillä vieraalta. Kollegoita omasta ja muista puolueista on nähnyt lähinnä somessa ja kadunvarsimainonnassa. Jokainen on tehnyt kampanjatyötään omalla tavalla tietynlaisessa vaalikuplassa. Tänä viikonloppuna olikin osin hämmentävää siirtyä näin viime metreillä rajoitusten poistuttua myös vaaliteltoille, joissa itse olin Tapiolassa ja Leppävaarassa. Esitteet on jaettu ja kadunvarsimainokset ovat olleet paikoillaan laajalti. Somessa on kieltämättä tullut vietettyä paljon aikaa kevään aikana!

Vaalikuplasta vaaliteltoille

Olen kirjoittanut koko kevään ajan kerran viikossa blogia, jossa olen esitellyt minulle tärkeitä asioita ja ajatuksiani näistä. Kun ennakkoäänestys päättyy kahden päivän päästä, on jännittävää ajatella, että siinä päättyy yksi määräaika ja sulkeutuu ovi saada ääniä. Keskiviikosta lauantaihin on vielä kampanja-aikaa. Miten kannattaa tämä aika käyttää? Olenko kertonut asioista riittävästi, selkeästi ja vakuuttanut espoolaisia äänestämään? Tietenkin myös jännittää se, paljonko ensimmäisellä kerralla saa ääniä!

Kolmen kärki minulle tärkeistä kuntavaaliteemoista oli yrittäjyys, luontoliikunta ja erityisperheiden äänen tuominen esille. Olen valmis tekemään hommia sen eteen, että Espoosta saadaan Suomen yrittäjyyspääkaupunki. Luontoliikunta pitää mielen ja kropan kunnossa. Kun meillä on läheinen suhde luontoon, haluamme myös pitää siitä huolta! Erityisperheiden arjen sujuvuuden yksi mahdollistaja olisi kokonaisvaltainen yhden luukun palvelu. Kun perheet saavat riittävästi tukea oikeaan aikaan, jaksaminen vahvistuu. Näiden kolmen aiheen lisäksi on luonnollisesti myös paljon muita asioita, joihin haluan olla vaikuttamassa tulevassa valtuustossa.

Kampanjan kolmen kärki

Valtuutettuna perehdyn asioihin, puntaroin niitä eri näkökulmasta, arvioin käytännönläheisesti päätösten eri vaikutuksia sekä sitoudun yhteistyöhön ja vastuulliseen taloudenhoitoon. Toivottavasti tämä kevät ja blogin kautta tapaaminen on vakuuttanut esimerkiksi Sinut, jotta voit harkita äänestäväsi vaikkapa minua, numerolla 748. Nyt on viikko vaaleihin ja tähän aikaan ensi sunnuntaina tulos on selvillä. Tänään nautittiin kampanjatouhuissa myös upeasta merellisestä Espoosta ja korkattiin meriuintikausi Matinkylässä. Päämäärän lisäksi matka on myös tärkeää!

Kiitos kaikille avusta ja luottamuksesta!

Lisää julkaisuja

11.10.2021

Aluevaalit

Kuntavaalien tulokset todettiin kesällä ja sen jälkeen luottamustehtäväpaikat on jaettu. Tulin valituksi Elinvoimainen Espoo -kehittämisohjelmaan ja HSY tarkastuslautakuntaan varajäseneksi. Vaalihuuma

13.6.2021

Vaalipäivä

Vaalihuoneiden ovet ovat auenneet vajaa tunti sitten ja varsinainen kuntavaalipäivä on alkanut. Tänään päätetään Suomen kunnissa suunta seuraavalle neljälle vuodelle.

30.5.2021

Pientalorakentamiseen joustoa

Vaalityön yksi hieno piirre on päästä näkemään Espoon erilaisia alueita. Espoo kasvaa monilla alueilla vauhdilla ja tämä sai minut pohtimaan