Hyvä kaupunki

Julkaistu:

Sujuva arki on elämän perusasia ja eri elämän vaiheissa se koostuu meille jokaiselle sen hetken tarpeen mukaisista asioista. Hyvinä kuntapäättäjinä muistamme, että asukaslähtöisyys on kaikki kaikessa. Me itse voimme vaikuttaa aktiivisesti siihen, miten Espoo kehittyy ja palvelut toimivat.

Ennakkoäänestys alkaa 26.5.

Tänään on tasan kuukausi, kun kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa. Onkin hyvä aika pohtia kuuluuko Espoossa meidän asukkaiden ääni riittävästi? Mielestäni meidän on voitava vaikuttaa kaupungin toimintaan nykyistä vahvemmin. Pohdin tässä sujuvan arjen elementtejä Espoon kuntavaaliohjelman pohjalta omista näkökulmistani.

Tulevaisuutemme pohjan luovat laadukkaat sivistyspalvelut varhaiskasvatuksesta yliopistoon. Lapset ja nuoret saavat riittävää tukea tarpeen ja ikätason mukaan ajoissa ja esimerkiksi kouluissa on toimiva oppilashuolto. Elinikäinen oppiminen on mahdollista jokaiselle.

Sivistys on tulevaisuutemme pohja

Voimme voi valita asumismuotomme joustavasti eri elämäntilanteissa ja mahdolliset palvelutarpeemme huomioidaan. Meillä on monipuolisia erilaisia asuinalueita, joissa on turvallista asua ja kaikilla alueilla on mahdollisuus nauttia espoolaisesta lähiluonnosta. Kaavoitus on joustavaa ja rakennuslupaprosessit sujuvia.
Kun huoli herää tai tarvitsemme erityistä tukea elämän varrella, apua on saatavilla riittävän nopeasti. Pääsemme terveyspalveluiden pariin kohtuullisessa ajassa ja ikääntyessä saamme tukea. Vapaa-aikaamme on tarjolla monipuolisia palveluita esimerkiksi liikunnan ja kulttuurin parissa.

Sivistys- ja hyvinvointikaupunkina pidämme huolen erityisen haavoittuvassa asemassa olevista ihmisistä, kuten vammaisista ihmisistä ja heidän perheistään ja läheisistään, jotta he eivät syrjäydy ja väsy. Tämä on erityisen tärkeä nyt alkavalla valtuustokaudella, kun yhteiskunta toipuu koronapandemiasta.

Pidämme huolta ihmisistä

Meidän Espoossa kaikki ovat osallisina ja mukana. Rakennamme yhdessä tulevaisuuden yhdenvertaista ja esteetöntä Espoota. Matkamme sujuvat hyvin eri alueilla omat tarpeemme huomioiden käyttäen eri liikennevälineitä tilanteen mukaan hyödyntäen julkista liikennettä, kevyttä liikennettä tai autoja.

Edellä kuvatut asiat voivat toimia näin hyvin, koska Espoo on Suomen yrittäjämyönteisin kaupunki, jossa syntyy uusia ideoita ja yrittäjyyttä. Otaniemen yliopisto- ja teknologiakylä on Espoon ja koko Suomen kansainvälinen veturi. Rakennamme Espoon talouskasvua sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla uudelle uralle ja taitamme velkaantumisen. Uskallamme kokeilla uusia ratkaisuita ja kehittää Espoon toimintaa, palveluita ja tehdä taloudellisesti järkeviä investointeja.

Espoo on Suomen yrittäjämyönteisin kaupunki


Ratkottavia asioita tulee olemaan paljon. Koronapandemia on aiheuttanut suuren paineen moniin asioihin kuten muulle terveydenhuollolle. Erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin tulee tulee panostaa vahvasti. Meidän tulee myös tarttua ripeasti työllisyyden edistämiseen, jossa kunnille on vastikään siirtynyt uusia tehtäviä.

Uudesta valtuustokaudestamme tulee työntäyteinen, mutta mielenkiintoinen tulevaisuusmyönteinen yhteistyön toimikausi. Muistathan äänestää ja ennen kaikkea tutusta ehdokkaisiin etukäteen. Olemme ehdolla teitä varten!

Lisää julkaisuja

13.6.2021

Vaalipäivä

Vaalihuoneiden ovet ovat auenneet vajaa tunti sitten ja varsinainen kuntavaalipäivä on alkanut. Tänään päätetään Suomen kunnissa suunta seuraavalle neljälle vuodelle.

6.6.2021

Vaalikuplassa

Viimeiseen blogiin ennen vaaleja kokoan ajatuksia kevään matkasta. Ensikertalaisen näkökulmasta moni asia on ollut hyvin eri tavalla kuin tavallisena kuntavaalivuotena.

30.5.2021

Pientalorakentamiseen joustoa

Vaalityön yksi hieno piirre on päästä näkemään Espoon erilaisia alueita. Espoo kasvaa monilla alueilla vauhdilla ja tämä sai minut pohtimaan