Kohti kesää

Julkaistu:

Kellojen siirtelyn piti olla jo päättynyttä aikaa, mutta tänään olimme jälleen asian äärellä. Siirreltiin kelloja tai ei, kesäaikaan siirtyminen on minulle lupaus: kesä on tulossa! Vanhan muistisäännön mukaan mennään siis kohti kesää, eteenpäin, myös viisareiden siirrossa.

Tuleva pääsiäisen aika antaa mahdollisuuden levähtää ja suunnitella tulevaa. Olemme eläneet jo vuoden korona-putkessa, joka tuntuu vain jatkuvan. Tässä kohtaa on hyvä vahvistaa omia voimavaroja tekemällä itselle mieluisia asioita. Erityisen tärkeää on ryhtyä tekemään suunnitelmia tulevaa kevättä ja kesää varten. Oli korona pandemian tilanne minkälainen tahansa.


Viime päivinä olen törmännyt voimavara-aiheeseen useamman kerran. Lukiessani erityislapsen perheen asioista kirjoitetun Ulla Anttilan kirjan, pohdin miten arki rientää ja tuntuu, ettei ole aikaa välillä ajatella itseään. Kuitenkin tämä on niin tärkeää! Lentokoneessakin kuuluisa ohje menee niin, että happinaamari pitää laittaa ensin omille kasvoille ja sitten vasta auttaa muita. On myös tärkeätä muistaa pyytää tukea muilta, sillä yksin ei tarvitse kenenkään pärjätä. Vertaistuki on ainakin meille ollut korvaamaton arjen tuki ja ilo! Kukaan toinen ei ymmärrä sinua, minua ja meitä niin hyvin kuin toinen vertainen.

Vertaistuesta voimavaroja

Ajattelin hyödyntää lomapäiviä mindfullnes-äänitteiden, tulevaisuuden suunnittelun ja omien voimavarojen kartoittamisen parissa. Ei suorittaen, vaan kuunnellen itseäni. Piirrän omaa mielikuvakarttaa omista vahvuuksistani. Mietin, missä haluan olla viiden tai kymmenen vuoden päästä? Miksei 20 vuoden päästä? Ehkä kirjoitan kirjeen itselleni tulevaisuuteen? On otetava omaa aikaa ja pohdittava, sillä kukaa muu ei tee sitä puolestani eikä sellaiseksi kuin minä sen haluaisin.

Järven jäällä kävellessä ja kauas vastarannalle katsellessa, höyryävä kahvikuppi kädessäni, huomaan olevani juuri tässä. Illemmalla lämmitetään sauna ja kastaudutaan avantoon. Samalla voi suunnata katseen kohti kesää, jolloin järveen pääsee kunnolla uimaan. Voin nyt rauhassa miettiä mistä pidän ja mikä tuottaa hyvää mieltä. Nämä asiat vahvistavat myös voimavarojani.

Mistä sinä saat iloa?

Kesä tulee, kuten muinakin vuosina. Ajatukset muuttuvat ja pysyvät. Ollaan lempeitä itsellemme, tuetaan toistemme haaveita ja toteutetaan omia unelmia. Kesällä syntyneenä minun vuoteni alkaa aina kesällä, koska sinun vuotesi alkaa ja mitä toivot seuraavaan vuoteen?

Kesä tulee, oletko valmis?

Lisää julkaisuja

13.6.2021

Vaalipäivä

Vaalihuoneiden ovet ovat auenneet vajaa tunti sitten ja varsinainen kuntavaalipäivä on alkanut. Tänään päätetään Suomen kunnissa suunta seuraavalle neljälle vuodelle.

6.6.2021

Vaalikuplassa

Viimeiseen blogiin ennen vaaleja kokoan ajatuksia kevään matkasta. Ensikertalaisen näkökulmasta moni asia on ollut hyvin eri tavalla kuin tavallisena kuntavaalivuotena.

30.5.2021

Pientalorakentamiseen joustoa

Vaalityön yksi hieno piirre on päästä näkemään Espoon erilaisia alueita. Espoo kasvaa monilla alueilla vauhdilla ja tämä sai minut pohtimaan