Metsään meni

Julkaistu:

Tällä viikolla huomasin Espoon kaupungin verkkosivuilta liikunnallisen viikkohaasteeseen Piristystä päivään – Espoo liikkuu. Tämä oli mielestäni kiva idea ja liikunnanohjaajien suunnittelema viikko meni aika hyvin. Osallistuitko sinä liikunnalliseen viikkohaasteeseen?

Liikunta ja liikkuminen mielekkäällä tavalla on ollut tänä talvena lumen kuorruttamaa. Päivittäinen ulkoilu eri keleissä on välillä haastanut ja välillä lisännyt motivaatiota. Tämän viikkohaasteen kautta muistui taas mieleen, että välillä on hauskaa kun joku muu on miettinyt liikunnallisia päiväohjelmia. Pidän musiikillisesta ryhmäjumpasta, kuten laviksesta ja niissä aika kului kuin siivillä. Yleensä tuntui siltä, että tunti vasta olisi alkanut kun se jo loppui. Niinhän se on, että vaihtelu virkistää. Kannattaa kuitenkin olla armollinen itselle ja muistaa arjen muutokset.

Piristystä päivään – Espoo liikkuu!

Aloitimme miehen kanssa jouluna jokapäiväisen kolmen vartin kävelyn, joka on nyt kevätvalon myötä muuttunut viikonloppuisin lauantaisin ja sunnuntaisin kahden tunnin metsäkävelyiksi. Olemme käyneet eri ulkoilualueilla Espoossa , kuten Pirttiranta, Eteläinen-Myllyjärvi, Kaitalampi, Hauklampi, Luukki ja Vaakkoi. On uskomattoman hienoa, että meillä on omassa kotikaupungissa metsän rauha, puiden humina, lintujen laulu ja sulavan veden solina. Tässä onkin mielenkiintoista huomata, että kaikki nämä alueet ovat Helsingin kaupungin.

Tänään, kun olimme Myllyjärvellä, josta kuvakin tässä blogissa, mietimme maiseman muistuttavan hetkittäin ihan Lapin luontoa. Ja vielä säästimme 2000 kilometrin ajomatkan! Lähiliikkuminen Espoon luonnossa on tosi tärkeää meille espoolaisille. Tämän eteen haluan tehdä töitä myös tulevaisuudessa valtuustotyössä. Aina ei tarvita erityistä rakennettua liikuntaympäristöä, vaan voimme nauttia luontoliikunnasta monin eri tavoin.

Aina ei tarvita erillistä rakennettua liikuntaympäristöä.

Minulle luontoliikkuminen on tosi tärkeää, sillä luonto virvoittaa myös mieltä samalla kun kroppa saa monipuolista tekemistä. Kallioille kiipeilyä ylös ja alas saa sykkeen kohoamaan ja lihakset vauhtiin. Voi kulkea oman kunnon ja mielen tahtiin sekä olla läsnä juuri siinä missä on. Kunnan tehtäviin kuuluu terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Meidän tulevien päättäjien on huolehdittava siitä, että tulevaisuudessakin Espoossa on riittävistä metsäalueita, joissa voi vastuullisesti liikkua. Tämä on konkreettinen ja ihmisläheinen tapa mahdollistaa itsestään huolehtimisen.

Miten tämä viikko sitten viikkohaasten suhteen meni? Joka päivä käytiin miehen kanssa kävelyllä. Maanantaina mielikuvitushiihdin olohuoneessa, tiistaina ja keskiviikkona tein mindfullnes-harjoitukset, torstaina, punttijumppa olohuoneessa ja perjantaina tein työpisteessä kyykkyjä. Lauantaina ja sunnuntaina suuntasimme metsän siimekseen parin tunnin ajaksi.

Taisin sitten tuunata viikkohaasteeseen muutamia omia päiviä. Idea oli mukava, kiitos Espoon kaupungille. Tämä viikko oli hyvä muistutus siitä, että kannattaa sisällyttää liikkumiseensa eri tekemisiä viikoittain. Leppävaaran maauimalan aukeamista odotan kovasti, toivottavasti uinninkin aika taas koittaa. Jos ei aiemmin, niin järvikauden alkaessa sitten.

Uintikautta odotellen.

Lisää julkaisuja

13.6.2021

Vaalipäivä

Vaalihuoneiden ovet ovat auenneet vajaa tunti sitten ja varsinainen kuntavaalipäivä on alkanut. Tänään päätetään Suomen kunnissa suunta seuraavalle neljälle vuodelle.

6.6.2021

Vaalikuplassa

Viimeiseen blogiin ennen vaaleja kokoan ajatuksia kevään matkasta. Ensikertalaisen näkökulmasta moni asia on ollut hyvin eri tavalla kuin tavallisena kuntavaalivuotena.

30.5.2021

Pientalorakentamiseen joustoa

Vaalityön yksi hieno piirre on päästä näkemään Espoon erilaisia alueita. Espoo kasvaa monilla alueilla vauhdilla ja tämä sai minut pohtimaan