Nopea käänne

Julkaistu:

Tänä viikonloppuna ei ole puuttunut vauhtia ja uusia käänteitä politiikassa. Vaalien siirtäminen eteenpäin on varmasti terveyden kannalta viisas ratkaisu, koska faktat puoltavat sitä. Omalta osaltani parin kuukauden lisäaika vaalityöhön tuntuu tässä kohtaa kevättä ihan hyvältä. Tällä siirtotoimella voinemme lisätä kaikkien kuntalaisten mahdollisuutta äänestää.

Toisaalta nyt on mennyt vuosi koronan kanssa. On tiedetty koko ajan, että tänä keväänä on kuntavaalit. Miksi tähän ei valmistauduttu aiemmin ja huolellisemmin? Tietysti kotoa käsin on helppo huudella ohjeita, joita olisi voitu toteuttaa ja pitää vaalit ajallaan. Mutta sittenkin mietityttää eikö ollut muita ratkaisuja? Kirjeäänestys, ennakkoäänestyksen pidentäminen, pieniä kävellen tai autolla läpi mentäviä vaalipisteitä eri puolille kaupunkeja samaan tapaan, kuin on tullut korona-testipisteitä.

Valmistautumiseen oli aikaa

Rokotteiden hidas saaminen on osaltaan vaikuttanut tilannearvioon. Ehkä kuviteltiin, että 70 prosenttia ihmisistä on jo rokotettu. Ehkä ajateltiin, että muuntovirukset eivät tule ja leviä Suomeen.

Tässä kohtaa voisi ajatella, että joko tilannekuva on ollut liian optimistinen tai ei olla välitetty vaalitoiminnan sujumisesta tässä tilanteessa. Vaalit ovat yksi demokratian peruselementeistä, ohitettiinko demokratian toteutumisen varmistaminen? Eri puolilla maailmaan on tänä aikanakin käyty vaaleja. 


Onneksi osaamme suunnata eteenpäin. Elämässä tulee – sekä omassa että työelämässä – eteen yllättäviä tilanteita, joissa pitää vaan keksiä ratkaisut. Nyt ratkaisu oli meille tämä. Itse ainakin otan tästä kaiken ilon irti ja jatkan positiivisella mielellä vaalityötäni. Ehdin kertoa teille vielä enemmän ajatuksiani ja vastata huolellisemmin vaalikoneisiin. Ehdin tuoda teille myös tervehdysvideoitani, jotka ovat vielä kiireessä jääneet sivuun. Ehdin mukaan moniin uusiin tärkeisiin keskusteluihin, erityisesti yhdistyksissä, joihin kuulun.

Otetaan kaikki ilo irti jatkoajasta

Kokoomuksen Toivo-huoneentaulu oli aikanaan erinomainen toimintamme ohjenuora. Sen sanoma on edelleen hyvin ajankohtainen.  Nyt kun vaalityö jatkuu, muistetaan ohje numero 1. Älä häpeä olla innostunut. Kaiken kyynisyyden keskellä innostus on paras tapa saada muutkin innostumaan. Itse kävin eilen innostumassa uudesta pizza-automaatista Kauniaisissa eli Fizzalla!

Mistä sinä innostuisit viimeksi?

Lisää julkaisuja

13.6.2021

Vaalipäivä

Vaalihuoneiden ovet ovat auenneet vajaa tunti sitten ja varsinainen kuntavaalipäivä on alkanut. Tänään päätetään Suomen kunnissa suunta seuraavalle neljälle vuodelle.

6.6.2021

Vaalikuplassa

Viimeiseen blogiin ennen vaaleja kokoan ajatuksia kevään matkasta. Ensikertalaisen näkökulmasta moni asia on ollut hyvin eri tavalla kuin tavallisena kuntavaalivuotena.

30.5.2021

Pientalorakentamiseen joustoa

Vaalityön yksi hieno piirre on päästä näkemään Espoon erilaisia alueita. Espoo kasvaa monilla alueilla vauhdilla ja tämä sai minut pohtimaan