Matkakuumetta

Julkaistu:

Kyselin taannoin vinkkejä blogikirjoituksiin, kiitoksia hyvistä ehdotuksista! Monilla on meneillään talvilomaviikko ja tämä sai ajatuksen matkustamisesta itsellekin mieleen. Lasten ollessa kouluikäisiä talviloman tullen pakattiin autoon pulkat ja sukset ja ajettiin mökille. Lapin hangistakin olemme saaneet nauttia muutaman kerran. Pääasiassa lomat vietettiin aina kotimaassa ja lomailu Suomessa oli ja on aivan ihanaa! Viikonloppuisin suuntasimme lasten ollessa pieniä, päiväretkille Espoon metsiin ja vesien äärelle. Tämä on kantanut myös heidän aikuisuuteen, molemmat nauttivat liikkumisesta ja rentoutumisesta luonnossa.

Jonkun verran olemme päässeet matkustamaan muuallekin. Pääsinkin mukavalle aikamatkalle ulkomaille varmuuskopioita valokuvatiedostoista ottaessani. Sieltä löytyi mm. viimeisimmän aurinkomatkan kuvat. Kylläpä aika onkin mennyt äkkiä, sillä tuosta Floridan matkasta on jo vierähtänyt yli kaksi vuotta. Viimeisin matka oli Geneveen 2019 keväällä. Sittemmin on siirrytty kotimaanmatkailun pariin. Kesäisin Saimaan rannalla mökkeillen ja Espoon saaristossa veneillen. 

Kuvia selatessani huomasin siirtyneeni kymmenen vuoden aikamatkalle. Tänä aikana olemme puolisoni kanssa päässeet matkustamaan enemmän kuin aiemmin. Lasten kasvettua alkoi olla aikaa matkustamiselle ja matkakassan säästäminen mahdollistui. Muistoja ja kilometrejä on kertynyt lentäen ja autoillen. Uimme ihanilla rannoilla ja nautimme tauosta arkemme kiireistä.

Matka on muutos arkeen, jota voi odottaa ja muistella.

Monella koronavuoden takia matkat ovat keskittyneet lähialueisiin. Meillä on Suomessa ja Espoossa upea luonto. Viime kesänä kävimme joka ilta uimassa Pohjois-Espoon järvissä. Päivittäinen kävelylenkki lähimetsässä antaa samaa virtaa kuin kauempana oleva metsä. Virkistystä on saatavilla kotiovelta lähtien ilman sen kummempaa matkustelua. Etelän lomat ovat olleet Mäkkylästä Haukilahden rantaan ajamista ja pitkiä kävelyitä rantaraitilla. Eilen kävimme nauttimassa aurinkoisesta kevätsäästä Westendin edustalla. Tänään olimme pitkällä luontokävelyllä Pohjois-Espoon Vaakkoin alueella, jossa luonnonrauha on omaa luokkaa.

Olen huomannut ajattelussani muutosta. Matkustaminen oli asia mitä odotti ja se rytmitti vuotta ja lomia. En juurikaan ajatellut terveyshaittoja matkailussa, lähinnä mielenvirkistymistä ja uusia kokemuksia. Saattoi sitä jonkun vatsataudin reissussa saada, mutta ei sen vakavampaa. Tällä hetkellä onkin erikoinen tilanne, tekee mieli matkalle, mutta ei kuitenkaan tee. Arvelen, että jatkamme matkailua, kun koronatilanne paranee ja saamme rokotteet. Arvelen kuitenkin, että tämä tulee vaikuttamaan matkakohteiden valintaamme ja matkojen määrään toivottavasti hyvällä tavalla.

Kevättä kohti kuitenkin mennään ja aurinkoa on toivottavasti luvassa meillä kotimaassakin. Jos ei ole välttämätöntä matkustamista tiedossa, niin pysytellään terveysturvallisesti kotimaassa. Muistellaan ilolla aiempia matkoja, niiden iloa ja katsellaan valokuvia kotisohvalla.  Muistetaan siis nauttia myös jälkikäteen ja niin saamme matkoista useamman kerran iloa ja mielen hyvinvointia. Virtuaalimatkoja saa muistojen avulla yhden tehdyn matkan hinnalla niin monta kuin vain haluaa! Myötätuntoinen suhtautuminen itseensä tässäkin hetkessä voimaannuttaa. Mukavia matkoja kaikille sitten kun taas päästään ,eli sitku-ajatusten ja muistojen merkeissä mukavaa Kalevalanpäivää!

Sitku-matkailukin virkistää!

Lisää julkaisuja

13.6.2021

Vaalipäivä

Vaalihuoneiden ovet ovat auenneet vajaa tunti sitten ja varsinainen kuntavaalipäivä on alkanut. Tänään päätetään Suomen kunnissa suunta seuraavalle neljälle vuodelle.

6.6.2021

Vaalikuplassa

Viimeiseen blogiin ennen vaaleja kokoan ajatuksia kevään matkasta. Ensikertalaisen näkökulmasta moni asia on ollut hyvin eri tavalla kuin tavallisena kuntavaalivuotena.

30.5.2021

Pientalorakentamiseen joustoa

Vaalityön yksi hieno piirre on päästä näkemään Espoon erilaisia alueita. Espoo kasvaa monilla alueilla vauhdilla ja tämä sai minut pohtimaan