Arjen viemää.

Julkaistu:

Asiasta toiseen.

Tiedätkö tunteen kun alat tehdä jotakin ja hetken päästä oletkin siirtynyt toiseen asiaan. Päivä jatkuu ja iltapäivällä palaat alkuperäiseen asiaan, joka on yhä keskeneräinen. Tuttua arkea meille monelle. Jos käy hyvin, saa tehtyä monta asiaa päivän aikana. Tai sitten käy niin, että seuraavaan päivään siirtyy monta keskeneräistä asiaa.

Eipä ole kauaa, kun törmäsin taas tähän asiasta kukkaruukkuun tilanteeseen. Aloin lukemaan väliraporttia valtionavustusten kehittämisen ja digitalisoinnin uudistuksesta. Puhelin soi ja siirryin puhelun jälkeen lukemaan pöydälle tulostamaani lausuntoa vammaisalan tutkinnosta, jonka palautuspäivä oli käsillä. Tein muutoksia lausuntoon ja jätin asian vielä hautumaan ennen palautusta. Seuraavaksi siirryin Teams-palaveriin jatkamaan kollegoiden kanssa erityistä tukea tarvitsevien perheiden hankehakemuksen suunnittelua.

Tuttua arkea meille monelle.

Tämän innoittamana päädyin lukemaan 2020 julkaistua gradua vanhempien uupumuksen ja tuen tarpeesta tilanteessa, jossa perheessä on erityistä tukea tarvitseva lapsi. Sen lukeminen vei ajatukseni 27 vuoden taakse, aikaan jolloin kuopuksemme syntyi. Tiesimme jo etukäteen, että vauvalla oli terveydellisiä haasteita. Teho-osastolla vietetyn 1,5 kk jälkeen alkoi uusi aika perheessämme. Aikataulut rytmittyvät välillä haastavienkin hoitotoimien tahtiin. Opin olemaan tässä hetkessä läsnä. 

Ajan myötä olen oivaltanut, että ei ole huono asia hypätä asiasta toiseen. Tämän kautta olen oppinut toimimaan tehokkaasti.  Sain haastavan arjen sujuvaksi. Elämä oli huolehtimista lapsista ja parisuhteesta, kodin rakentamista sekä ulkomaille muuttamisen järjestelyistä. 

Opin olemaan tässä hetkessä läsnä.

Työelämässä on voinut erityisesti huomata, miten arvokkaita taitoja perhe-elämästä oppii. Toimimaan tehokkaasti, siirtymään joustavasti asiasta toiseen, priorisoimaan ja viemään tehtävät päätökseen. Kaikkine haasteineen ja iloineen, omista unelmista kiinni pitäen. Onneksemme meillä on aina ollut läheiset tukena. 

Joskus olen saanut palautetta siitä miksi haluan toimia aina niin tehokkaasti. Monesti vastaan, että olen opiskellut taloustieteitä ja rationaalista toimintaa sekä oppinut optimoimaan tekemistäni ja ajankäyttöäni näiden kautta. Nautin työstäni vammaisjärjestön toiminnanjohtajana. Vapaa-ajalla suunnittelen seuraavaa rakennus ja remontointiprojektia. Odotan innolla kesää ja uutta veneilykautta Espoon saaristossa. Ja aion jatkaa asiasta toiseen siirtyilyä. Haluan nähdä kätteni jäljen, haluan saada aikaan asioita. Varsinkin puurtaessani monien muiden tavoin umpihangessa lumitöissä. 

Haluan saada aikaan asioita.

Lisää julkaisuja

13.6.2021

Vaalipäivä

Vaalihuoneiden ovet ovat auenneet vajaa tunti sitten ja varsinainen kuntavaalipäivä on alkanut. Tänään päätetään Suomen kunnissa suunta seuraavalle neljälle vuodelle.

6.6.2021

Vaalikuplassa

Viimeiseen blogiin ennen vaaleja kokoan ajatuksia kevään matkasta. Ensikertalaisen näkökulmasta moni asia on ollut hyvin eri tavalla kuin tavallisena kuntavaalivuotena.

30.5.2021

Pientalorakentamiseen joustoa

Vaalityön yksi hieno piirre on päästä näkemään Espoon erilaisia alueita. Espoo kasvaa monilla alueilla vauhdilla ja tämä sai minut pohtimaan