Toivoa ja toimintaa.

Julkaistu:

Elämän varrella tulee vastaan erilaisia tilanteita, joissa valitaan mitä tekee seuraavaksi. Matka opintoihin, työlämään ja perhe-elämään menee kaikilla omaa rataansa. Oma matkani vei työelämästä kodin pariin, jotka kautta vapaaehtoistyöhön vammais- ja vanhempainyhdistystoimintaan. Ja sieltä sitten politiikkaankin. Ilman omia valintojani en olisi tässä nyt ja työssä järjestössä. Uskon, että voin vaikuttaa.

Olen kiinnostunut yhteiskunnallisiin asioihin vaikuttamisesta vasta aikuisiällä vuonna 2003, vaikka olen seurannut aktiivisesti yhteiskunnan tapahtumia yläkoulun penkiltä ja talous- ja yhteiskuntaopin tunneilta asti. Ensimmäisen kerran vaikuttamis- ja vaalityöhön tutuistuin konkreettiseti Kaarina Drombergin eduskuntavaalitiimissä Etelä-Vantaan Kokoomusnaisissa. 

Kun lähdin mukaan aikanaan yhdistystoimintaan, antoisinta on ollut aktiivinen käytännön tekeminen ja mahdollisuus oppia uutta. Näin kävi myös politiikassa. Tämä yllätti itsenikin, innostuin jopa kuntavaaliehdokkaaksi Vantaalla. Puolueen jäsenille oli tarjolla paljon monipuolista koulutusta, jota hyödynsin monipuolisesti.

Yhdistystoiminnassa antoisaa on käytännön tekeminen.

Aluksi pääsin Kokoomusnaisten Tulevaisuuskoulutukseen, jossa käsittelimme politiikkaa, opimme johtamistaitoja ja tutustuimme valtakunnallisesti aktiivisiin kokoomusnaisiin. Tämän jälkeen kävin Kokoomuksen koulutusjärjestön Kansallisen Sivistysliiton, eli Kansion, omia kursseja. Näillä kursseilla perehdyimme monipuolisesti vaikuttamistyöhön, päätöksentekoon ja poliittiseen viestintään. 

Koulutuspolkuni eteni eurooppalaiseen päätöksentekoon perehtymiseen. Vuonna 2004 pääsin Kansion Eurooppa-Akatemiaan, jota veti muuten tuolloin EU-erityisasiantuntijana toiminut Alexander Stubb. Tätä kautta tutustuimme Euroopan Unionin ja parlamentin toimintaan. Asiat tulivat ihan eri tavalla tutuiksi, kun kun pääsimme Brysseliin paikan päälle tutustumaan päätöksentekoon.

Kaikissa koulutuksissa, joihin olen osallistunut, on sisällöllisen tiedon saamisen lisäksi tärkeää ollut tutustua ihmisiin. Verkoston rakentaminen on yksi tärkeimpiä asioita yhteiskuntavaikuttamisessa. Nämä antoisat tuttavuudet ovat kantaneet vuosien ajan ja olen kiitollinen, kun ne yhä jatkuvat.

Verkostojen rakentaminen on tärkeintä yhteiskuntavaikuttamisessa.

Aktiivinen toimintani johti myös mielenkiintoiseen työhön, Uudenmaan Kokoomusnaisten järjestösihteeriksi. Opin toimimaan poliittisessa järjestössä ja tietoni poliittisesta toiminnasta kasvoi huomattavasti. Mieleeni on jäänyt antoisa yhteistyö hyvin monien tahojen kanssa. Europarlamentaarikko, kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström toimi Uudenmaan Kokoomusnaisten puheenjohtaja ja kansanedustaja Paula Risikko Kokoomusnaisten puheenjohtajana. Heidän kannustavia ja viisaita sanoja politiikasta ja elämästä muistelen edelleen erityisellä lämmöllä. 

On ollut ilo huomata, miten olen vuosien varrella saanut tehdä yhteistyötä eri poliitikkojen kanssa. Olen päässyt mukaan vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin niin työni kuin järjestöjen luottamustoimien kautta. Yhteiskuntaopin tunti ei tainnut mennä hukkaan.

Tekemällä oppii.

Lisää julkaisuja

13.6.2021

Vaalipäivä

Vaalihuoneiden ovet ovat auenneet vajaa tunti sitten ja varsinainen kuntavaalipäivä on alkanut. Tänään päätetään Suomen kunnissa suunta seuraavalle neljälle vuodelle.

6.6.2021

Vaalikuplassa

Viimeiseen blogiin ennen vaaleja kokoan ajatuksia kevään matkasta. Ensikertalaisen näkökulmasta moni asia on ollut hyvin eri tavalla kuin tavallisena kuntavaalivuotena.

30.5.2021

Pientalorakentamiseen joustoa

Vaalityön yksi hieno piirre on päästä näkemään Espoon erilaisia alueita. Espoo kasvaa monilla alueilla vauhdilla ja tämä sai minut pohtimaan